La gastronomia del Maresme
La gastronomia del Maresme
Descobreix tota la gastronomia del Maresme, així com els seus productes típics i els seus plats més tradicionals

La gastronomia del Maresme és rica en productes de la terra i del mar, així com en cuina tradicional i elaboracions artesanes. Descobrir la comarca a través dels seus plats i productes típics és una de les millors opcions per a tots els amants del turisme gastronòmic.

A la cuina del Maresme hi predominen els estofats amb verdures i hortalisses pròpies dels camps de cultiu de la zona, així com plats i suquets de peix de les seves costes. Un territori que per la seva situació i climatologia ofereix alguns dels millors productes de Catalunya.

Són nombrosos els productes de la terra del Maresme que han adquirit una gran fama, per les seves qualitats i sabor, com per exemple les maduixes de la Vallalta, les cireres d’Arenys de Munt, els tomàquets pometa, els pèsols de Mataró, de Sant Andreu de Llavaneres i de Caldes d’Estrac, les mongetes de Caldes d’Estrac i els fesols del ganxet de Malgrat de Mar i de Palafolls.

Del mar també cal mencionar productes que han adquirit un gran renom a tot el territori, com els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar. Tot això sense deixar de banda la gran diversitat de peixos del Mediterrani que es pesquen a les seves costes.

La gastronomia maresmenca també destaca pels seus dolços, com la coca de Llavaneres, els boixets de xocolata d’Arenys de Munt o els vitralls de Canet de Mar. Aquests són alguns dels exemples de la gran varietat que hi podràs trobar.


Plats i productes típics de la gastronomia del Maresme


La gastronomia del Maresme destaca per incorporar productes típics de la terra i del mar de la zona, que podràs tastar en alguns dels seus nombrosos restaurants de cuina mediterrània. Així, alguns dels plats més representatius de la cuina maresmenca són:

Sípia amb pèsols del Maresme
Un plat que barreja amb gran harmonia dos dels productes més característics de la comarca: el pèsol del Maresme i la sípia. Una elaboració que et farà tastar el millor del mar i de la terra d’aquesta zona.

Cassoleta de mongeta del ganxet amb cloïsses
Una altra proposta que combina mar i muntanya. És un plat tradicional d’Alella que destaca per ser una suculenta cassoleta elaborada amb mongetes del ganxet i cloïsses d’Arenys de Mar.

Torronada de Vilassar
Tot i que és un plat que costa trobar als restaurants, és una elaboració molt tradicional de Vilassar de Mar. Consisteix en una barreja de cigrons i cansalada passada per una paella. Un plat tradicional de barca.

Descobreix la gastronomia del Maresme i allotja’t a l’Hotel Mar Blau, un establiment a Calella de Mar que et proporciona tots els serveis i una localització perfecta per conèixer la cuina maresmenca. Fes ja la teva reserva i vine a fer turisme gastronòmic per la costa.

Blog