La cultura i història al maresme a través dels seus camins
La cultura i història al maresme a través dels seus camins
Descobreix la cultura i historia al Maresme a través dels seus camins. Recorreguts on gaudiràs de la naturalesa i el seu ric patrimoni cultural

Sens dubte una de les maneres de conèixer la cultural i història al Maresme és fer algunes de les rutes que ofereix la comarca. Propostes on descobriràs el ric patrimoni cultural i històric de la zona, així com els seus paisatges i naturalesa.

L’indret ofereix un gran nombre de rutes de diferents temàtiques per conèixer la història i el llegat de la comarca. Itineraris que van des d'excursions arqueològiques iberoromanes fins a recorreguts d’indians, modernistes i industrials.

Aquestes són algunes de les nombroses rutes que podràs fer per a descobrir la cultura i la història al Maresme:

1. Alella, 1.000 anys d'història
Amb aquest itinerari, passejaràs pels carrers d’Alella i coneixeràs els seus fets i elements històrics més importants: ocupació romana, restes romàniques, cases d’estiueig i modernistes… Un recorregut on podràs descobrir el llegat patrimonial del municipi i tota la seva història.

2. Ruta als orígens de Pineda
Coneix tota la història i cultura de Pineda. Un recorregut que transcorre per la vall de la Riera de Pineda i on podràs descobrir assentaments dels primers ibers i romans que van poblar la zona. Alguns dels elements més destacats que podràs visitar amb la ruta són: el Pont del Diable, restes d’una vil·la romana, aqüeducte romà i un forn de calç.

3. Ruta cultural per Caldes d'Estrac
Un itinerari que ens porta a conèixer la història, llegendes i els personatges més singulars de Caldes d’Estrac. Una ruta que transcorre pel nucli urbà, per la muntanya del municipi i pel passeig marítim i que aporta una visió molt completa de la cultura de Caldes d’Estrac.

4. La Calella del Renaixement
Aquesta ruta es porta a terme pel centre de la ciutat, i et permet conèixer el Renaixement en aquesta vil·la. Podràs contemplar diferents edificis d'interès històric i cultural, així com descobrir la història de Calella a través dels carrers d’Escoles Pies, Romaní i Batlle.

5. Ruta dels indians a Vilassar de Mar
Vilassar de Mar té una gran tradició marinera i emprenedora. La vil·la va viure diferents onades migratòries cap a Amèrica a finals del segle XIX. Coneix la història i vestigis dels indians amb aquesta ruta que transcorre pel municipi.


Hotel Mar Blau***: ideal per a conèixer la cultura i la història del Maresme


Una de les millors opcions per conèixer el ric patrimoni cultural i històric de la Costa del Maresme i de la comarca és allotjar-te a l’Hotel Mar Blau***. La seva ubicació, a Calella, el fa ideal com a punt de partida a algunes de les rutes i excursions que t’hem proposat.

Disposem tots els serveis necessaris perquè puguis fer turisme per la zona amb totes les comoditats que et mereixes. Oferim servei de recepció les 24 hores, perquè no hagis de condicionar els teus horaris. El nostre personal és coneixedor de la comarca i et facilitarà tota la informació que necessites per visitar els principals atractius turístics de l’indret.

També disposem de pàrquing privat, perquè no t’hagis de preocupar en cap moment d’on estacionar i gaudir de la comoditat de poder aparcar al mateix allotjament.

Fes ja la teva reserva i descobreix tota la cultura i història al Maresme a través d’algunes de les rutes que t’hem suggerit per les diferents vil·les de la comarca.

Blog