Mar Blau  header
Home > 3 Rutes culturals al Maresme que no et pots perdre

3 Rutes culturals al Maresme que no et pots perdre
Mar BlauA tocar del mar Mediterrani, el Maresme resulta una comarca amb forts contrastos i una gran diversitat de paisatges. La història d’un Maresme industrial i la seva gastronomia, marcada per productes de mar i la vinya, gaudeix d’una denominació d’origen molt valorada a tot el país. Per aquesta raó, els darrers anys ha esdevingut, també pel seu meravellós clima, la bellesa del paisatge i la proximitat amb Barcelona, un indret turístic ideal per passar uns dies, i on gaudir del descans del mar i de les rutes culturals que ens brinda el territori.

Per aquest motiu et portem 3 rutes culturals al Maresme que no et pots perdre si hi estàs de visita.

T’animes a descobrir la comarca amb nosaltres?

Ruta dels indians

Has escoltat mai l’expressió “fer les Amèriques”? Després d’haver emigrat a les colònies espanyoles a Amèrica, molts catalans, principalment aventurers i comerciants, tornaven a les seves ciutats amb una gran fortuna sota el braç. En tornar del continent americà, van construir grans mansions, i tot i que en el seu moment eren signes d’ostentació, amb el pas dels anys ha esdevingut un rellevant exemple de l’arquitectura de l’època. I no només això, sinó que van ser generosos amb els seus pobles, esdevenint en promotors oficials d’obres, quelcom que els hi agraeixen posant el seu nom a un carrer, anomenant-los fills predilectes i batejant l’edifici amb el nom amb el qual els coneixien, indians.

Si t’agradaria conèixer els fruits del seu mecenatge i saber com d’important va ser aquest fenomen a Catalunya, no et pots perdre les rutes culturals sobre els indians a Arenys de Mar i a Vilassar de Mar .

Ruta de la vinya al celler

Has vist mai com es fa el vi? Doncs estàs de sort! El municipi d’Alella és sinònim de cultura vitivinícola, sent de les denominacions d’origen més antigues i més petites de la península. Gastronomia i cultura es troben en un paratge de tranquil·litat, ideal per fer-hi rutes culturals en família.

Si vols descobrir els vestigis que es troben al celler romà de Vallmora, jaciment únic a Europa, o conèixer el ric patrimoni de la zona mentre aprens el camí del vi, no deixis de visitar i a Alella en la teva estada al Maresme.

Si busques un hotel on passar una estada especial, situat a Calella de la Costa i tenint una excel·lent comunicació amb la resta de pobles, hi trobaràs l’ Hotel Mar Blau*** . Totes les seves habitacions disposen de vistes al Mar Mediterrani, i estan perfectament acomodades perquè amb la teva parella o família pugueu gaudir del millor descans i les millors vistes possibles. A banda de la gran varietat d’activitats que pots fer sense moure’t de l’hotel (adaptades a les mesures de seguretat vigents en cada moment) es tracta d’un establiment que fomenta la cultura. Per tant, des de recepció us podran donar un cop de mà, facilitant-vos tot el que necessiteu per fer les millors rutes culturals del Maresme.

Ruta del modernisme

La industrialització de la comarca i la conversió dels seus pobles en centres d’estiueig per la burgesia catalana, fan del Maresme un territori ric en arquitectura modernista. Vinculats als primers treballs dels quals serien grans figures del moviment, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí, han deixat un llegat recollit en les moltes rutes culturals que es poden fer de manera guiada o per lliure. T’animem a descobrir la primera obra feta per Antoni Gaudí en una ruta per Mataró o a seguir l’empremta del modernisme a Alella o Canet de Mar , de ben segur que et sorprendran.

Vine al Maresme i gaudeix d’aquestes rutes culturals, el millor valor afegit a les teves vacances. Reserva ja la teva habitació a l’Hotel Mar Blau i beneficia’t de les promocions que tenim preparades. T’esperem!