Descobreix la història de les Torretes de Calella
Descobreix la història de les Torretes de Calella
Les Torretes de Calella amaguen una història increïble i són un lloc ideal per gaudir d’unes vistes espectaculars. No te les perdis!
Les Torretes de Calella són unes construccions protegides com a bé cultural d’interès local que es troben entre els nuclis de Sant Pol de Mar i Calella, a la comarca del Maresme. A més de poder-les visitar, també podràs observar-les des de la platja, ja que es troben en un turó a tocar del mar. A continuació us fem un tastet de la seva història!

L’any 1857 es va aixecar una de les Torretes de Calella, es tractava d’una torre de telegrafia òptica d’ús civil, tot just al costat de la torre militar, que formava part de la línia que anava de Montjuïc a la Jonquera. Les torres constaven de dues plantes comunicades per una escala de caragol i l’accés a l’observatori de la planta superior estava prohibit a totes les persones alienes a la guarnició.

Però el període operatiu de la telegrafia òptica va ser breu a causa de dos factors: d’una banda, l’arribada del ferrocarril i el seu ràpid avenç; de l’altra, l’ús del telègraf elèctric, que garantia el funcionament sense haver de témer accions de sabotatge. És per això que les torres de telegrafia òptica van deixar d’operar l’any 1862.

Per altra banda, la torre militar de les Torretes de Calella es va aixecar el 1848. Es trobava a 83 metres d’altura i estava molt a prop del mar. Disposava d’espitlleres, d’una dotació de personal militar.

A Catalunya, la Segona Guerra Carlina (1847- 1849) va accelerar el procés d’instal·lació de la xarxa de telegrafia òptica que tenia com a objectiu garantir unes comunicacions ràpides.

La xarxa de telegrafia òptica de Catalunya, amb una gran extensió sobre el territori, estava formada per una xarxa civil i una de militar, i totes dues comptaven amb diverses estacions d’un gran valor estratègic. En alguns casos, com ara el de les Torretes de Calella, el telègraf civil i el militar coincidien en el mateix emplaçament, molt propers un de l’altre.

Actualment les Torretes de Calella es poden visitar, ja sigui per endinsar-se de ple en la seva història o per gaudir de les meravelloses vistes que hi ha des del turó. No te les pots perdre!

On em puc allotjar després de visitar i gaudir de les Torretes de Calella?

L’ Hotel Mar Blau som un establiment de 3 estrelles ideal per descansar després de gaudir de les Torretes de Calella, que, de fet, es troben a uns de 20 minuts caminant de l’allotjament. A més, estem a dos minuts de la platja, a una situació privilegiada.

Disposem de dues piscines exteriors i banyera d'hidromassatge on et podràs relaxar després de la teva intensa jornada. Les nostres instal·lacions et donaran l’oportunitat de gaudir d’un ampli ventall d'activitats d'oci. A més, al nostre restaurant de buffet lliure Mar Blau podràs degustar també la reconeguda i deliciosa cuina mediterrània, per completar així l’experiència.

No t’ho pensis més, reserva la teva estada i gaudeix de les Torretes de Calella! A més, si reserves a través de la nostra web, tindràs un 50% de descompte en la tarifa de l’aparcament!

Blog