Mar Blau  header
Home > 3 rutes de cicloturisme al Maresme

3 rutes de cicloturisme al Maresme
Mar BlauEl Maresme és conegut per ser un paradís mediterrani situat molt a prop de Barcelona, esdevenint un dels principals atractius turístics per les seves platges d’aigües blaves, els seus paisatges i la seva cultura. Hi ha moltes maneres de gaudir d’aquest indret únic, i des de l’Hotel Mar Blau*** us volem proposar una molt entretinguda, pensada per anar-hi en família , amb la vostra parella i especialment indicada pels amants de la natura i l’esport, practicant el cicloturisme al Maresme. Seguiu llegint i descobriu les tres rutes que tenim preparades per vosaltres!

ITINERARI 1: Calella – Turó de l’Home

Aquesta ruta ens dóna l’oportunitat de pujar a un dels cims més coneguts de la regió, començant i acabant al nivell del mar, un itinerari que destaca per la seva bellesa i unes vistes espectaculars. Sortint de Calella, ens endinsem al parc natural del Montnegre, on la carretera comença a enfilar-se cap al famós Turó de l’Home, la muntanya més alta del Montseny, amb una alçada de 1.712 metres. Un cop a dalt es poden gaudir d’unes vistes inigualables abans de tornar a baixar. La baixada serà per un recorregut diferent, per Sant Celoni.

ITINERARI 2: Santa Susanna, Lloret de Mar i Vidreres

Sortint de Calella és possible visitar altres pobles realitzant aquest itinerari relativament curt, amb poc desnivell, especialment indicat per posar-nos en forma d’una forma fàcil i entretinguda. El punt de partida és el nostre hotel, des d’on anirem a buscar la conca fluvial del riu Tordera, que recorre els paisatges rurals i travessa la comarca de La Selva fins a arribar a Maçanet i Vidreres, baixant cap al sud fins a arribar a la costa. Aquesta ruta ens permet fer una parada a la ciutat de Lloret de Mar, abans d’agafar el camí de tornada.

ITINERARI 3: De Calella a Maçanet

La darrera de les nostres rutes de cicloturisme al Maresme és la més rica patrimonialment. Aquest itinerari surt de Calella per arribar a Maçanet, i passa per indrets com l’aqüeducte de Can Cua, del qual podrem veure dos trams, el primer situat a la Font del Ferro i el segon a Can Cua. A continuació veurem un segon aqüeducte romà, en aquest cas el de Sant Pere de Riu, que compta amb un arc i el seu canal, per on circulava l’aigua, en molt bon estat de conservació. Deixant de banda l’arquitectura civil, ens endinsem a Sant Pere del Bosc, una ermita del segle XIV que va ser reconstruïda al segle XVIII en estil barroc després d’un atac de les tropes franceses, el 1860 va ser adquirida per un indià enriquit a Cuba que hi va edificar una casa senyorial i va refer l’església en estil neogòtic. Al llarg d’aquesta meravellosa ruta de cicloturisme pel Maresme trobem també llocs d’interès natural com el pantà de Ca l’Aulet, el turó de la Dona Morta, el cim de Puig Marí, el turó de Can Xarabau i el Poblat Ibèric de Montbarbat, datat entre els segles IV-II aC.

Com hem vist, Calella ens ofereix moltes possibilitats i per això ha estat catalogada com a destinació de turisme esportiu per l’Agència Catalana del Turisme. L’ Hotel Mar Blau *** és un punt ideal per descobrir la comarca. Recordeu que podeu llogar bicicletes a l’hora de fer la reserva, o bé portar les vostres pròpies i nosaltres habilitarem un espai on guardar-les. Mai fer cicloturisme al Maresme havia estat tan fàcil!